Mezoterapija

Mezoterapija je savremena metoda za rešavanje velikog broja estetskih i zdravstvenih problema. Mezoterapijom možemo rešiti probleme na koži širokog spektra u okviru estetske medicine.

Tretman mezoterapijom podrazumeva intradermalno aplikovanje u našem slučaju najpoznatijih francuskih koktela. U koktele je moguće dodati kavijar ili supstance koje poboljšavaju elasticitet kože sa smanjenim turgorom, naravno, po potrebi i u zavisnosti od starosti osobe i kliničke slike.

Mezoterapija je apsolutni antiaging izbor pravog mladolikog izgleda lica sa “holivudskim sjajem”

Mezoterapijom otklanjamo nedeostake na licu i telu

  Podmlađivanje lica, vrata i dekoltea (Vitaminski kokteli, mezolift kojima postižemo sjaj, svežinu i vedrinu, a lice usled blic efekta izgleda blistavo već nakon prvog tretmana);
  Redukcija, ublažavanje i prevencija bora;
  Rešavanje problema rozacee – akni;
  Tamnih kolutova oko očiju;
  Rehidratacija kože uz uspostavljanje tonusa;
  Rešavanje problema fleka i pigmentacionih mrlja na koži;
  Uvećanje usana i popunjavanje bora filerima;
  Redukcija odnosno eliminacija podvaljka;
  Zatezanje kože nakon porođaja.

Uz biorevitalizaciju lica izvanredne rezultate postižemo radiotalasnim liftingom koji stimuliše proizvodnju kolagena u dubljim slojevima kože, rehidrira i podiže tonus. Radiotalasni neinvanzivni lifting tretmani u kombinaciji sa aplikovanjem najkvalitetnijih preparata i anti aging seruma, takođe imaju flash efekat.

Mezoterapija lica se često kombinuje sa hemijskim pilinzima i različitim kozmetičkim tretmanima u zavisnosti od problematike tretirane kože, kako bi se postigao dobar rezultat. Posle par tretmana u paketu od četiri, postiže se regeneracija, koža dobija zategnutost, čvrstinu bez bora i fleka… Metoda je potpuno bezbolna, bez podliva, modrica ili ožiljaka, ceo postupak traje oko 30-ak min.

Hemijski piling je procedura poboljšanja kvaliteta i strukture kože uz pomoć određenih hemijskih supstanci, najčešće kiselina. Služi za kontrolisano uklanjanje (ljušćenje) oštećenih slojeva kože i podsticanje njenog obnavljanja. Mogu se raditi na licu, vratu, rukama i nogama.
Imamo različite vrste pilinga u zavinosti od intenziteta i dubine delovanja površinske, srednje, duboke hemijske pilinge.

Indikacije za piling su:

  Akne i ožiljci od akni, strije, pliće bore kao i duboke bore oko očiju, duboke bore nausnica;
 Solarni lentigo – fleke kružnog oblika, najčešće na rukama i licu;
 Melazma – fleke nepravilnog oblika i većih površina;
 Starenje kože kao posledica hroničnog izlaganja suncu.

Najčešće primenjujemo sledeće vrste pilinga

 • Piling salicilnom, bademovom, vinskom i fitinskom kiselinom u kombinaciji. Veoma je efikasan kod osoba sa fotooštećenom kožom, kod pigmentnih promena, plićih i srednjih bora.
 • Vitalize peel koji u svom sastavu ima mlečnu i salicilnu kiselinu a odličan je za masne kože, za uklanjanje ožiljaka od akni, za melazme.
  TCA piling sa 15%,25% i 35% trihlorsirćetnom kiselinom u zavisnosti od indikacija i stanja kože određujemo intenzitet. Funkcija ovog pilinga nije samo u uklanjanju površinskog sloja kože nego i u stimulaciji proliferacije fibroblasta – ćelija odgovornih za stvaranje kolagena i elastina.

Ovi pilinzi daju najbolje rezultate u saniranju ožiljaka i kod podmlađivanja kože. Period oporavka je 7 dana.

 • AHA – alfa hidroksi kiseline pilinzi glikolnom kiselinom su efikasni u uklanjanju pigmentacija, bora, ožiljaka i za lečenje akni jer i smanjuje masnoću kože i poboljšava drenažu sebuma iz žlezda i ožiljaka od akni, postoje različite koncentracije kisel-u pilingu u zavisnosti od efekta koji želimo postići i od indikacija. Najčešce se rade u seriji 3 do 6 tretmana, premda je broj varijabilan u zavisnosti od osobe a nekada je dovoljan i jedan piling. Površni se mogu ponoviti na 7 do 10 dana a duboki pilinzi se ponavljaju na 4 do 6 nedelja.
 • Duboki pilinzi se rade u zimskom periodu dok površne možemo raditi skoro tokom cele godine ali uz obaveznu maksimalnu zaštitu od sunca prilikom boravka na otvorenom prostoru – korišćenje preparata sa visokim faktorom zaštite od UVA i UVB zračenja.

Mezoterapija se može raditi i dermarollerima

Dermaroller je jedna od metoda koje su najzastupljenije u rešavanju problema:

 • Uklanjanja proširenih pora;
 • Uklanjanje ožiljaka od akni;
 • Podmlađivanja kože;
 • Otklanjanja sitnih bora;
 • Ujednačavanje tena;
 • Tretiranja seboreje;
 • Ublažavanja strija;
 • Smanjenja celulita;
 • Hipo i hiperpigmentacije;
 • Opadanja i gubitka kose.

Mezoterapija tela

  Može se raditi i mezoterapija tela. To su tretmani za redukciju, tj. smanjenje i topljenje i eliminaciju masnih naslaga na problematičnim regijama aktiviranjem procesa lipolize za razgradnju masnih naslaga i podsticanje njihove transformacije u izvore energije, poboljšavanje cirkulacije i limfne drenaže aktivnošću mezoterapijskih koktela. Oni poboljšavaju mikrocirkulaciju kože npr. kofein koji je u sastavu koktela, a hijaluronska kiselina poboljšava hidrataciju i pospešuje revitalizaciju kože i pomaže koži da povrati tonus i zategnutost.

  DMAE – Zateže opuštena kolagena vlakna i na taj način smanjuje veličinu strija i čini ih bledjim. Ovaj dodatak koktelima ima i lifting efekat kao i efekat zatezanja kože. Mezoterapija se koristi za efikasno resavanje problema celulita.

  Kod osoba koje imaju gubitak kose ili žele ojačati folikul dlake, možemo poboljšati prokrvljenost i ojačati krvne sudove vlasišta koji rezultiraju zdravom kosom lepšeg izgleda, jer se ishranjuje i hidrira vlasište.

Koktel sadrži amino kiseline, cink i vitamine B kompleksa.

Faktori rasta

Primena faktora rasta je metoda koja dovodi do potpune regeneracije i revitalizacije kože, i predstavlja jednu od kjučnih stavki u borbi protiv starenja i dehidratacije. Faktori rasta su ćelijski proteini uključeni u prirodne mehanizme regeneracije kože. Starenjem kože smanjuje se koncentracija ovih proteina kao i njihova funkcija. Ovi proteini stimulišu proliferaciju kolagena i elastina, obnavljaju kapilarne mreže, ubrzavaju procese zarastanja rana, dakle, stimulišu reprodukciju i rast na ćelijskm nivou. Najčešće se aplikuju pomoću tehnike dermarollera.