Kavitacija

Ultrazvučna kavitacija

Ultrazvučna kavitacija bazira se na efektu lipolize, prelaska čvrstih masnih ćelija u tečno agregatno stanje i doprinosi poboljšanju propustljivosti na nivou ćelije za lokalnu aplikaciju leka – takozvana ultrazvučna sonoforeza lokalno aplikovanog anticelulitnog i lipolitičkog gela. Takođe poboljšava se ćelijska propustljivost za eliminaciju masnoća, a masažom putem sonde se pospešuje poboljšanje cirkulacije i efekat limfne drenaže.

U Medical laser centru postoji mogućnost da se umesto ultrazvučnog gela koji služi samo kao medijator i nema medicinsko terapeutski lipolitički efekat, GRATIS uz kavitaciju i drenažu odradi sonoforeza lipolitičkog gela koji deluje anticelulitno i pospešuje razlaganje masnih naslaga – intenzivira se proces lipolize.

Naime, ultrazvuk pospešuje propustljivost membrane za lokalnu aplikaciju leka i do tri stotine puta u odnosu na varijantu da sami utrljavate anticelulit gel ili supstancu. Lipolitičko sredstvo sami kupujete, a sonoforeza se može uspešno odraditi uz kavitaciju.